Hoe verander ik mijn voornaam?


U kunt uw naam wijzigen door de richtlijnen voor naamswijziging van uw staat te volgen. Hoewel het beleid van elke staat verschilt, is de eerste stap het indienen van een formeel verzoekschrift voor een naamswijziging bij uw plaatselijke rechtbank. U kunt de rechtbank vragen of zij de formulieren levert. Anders moet u misschien online kijken of een advocaat raadplegen. Vul de formulieren in en overhandig ze aan de griffier van de rechtbank.

Vervolgens kan de rechtbank u vragen om uw vingerafdrukken te laten nemen en een antecedentenonderzoek te laten doen door de plaatselijke politie of het Federal Bureau of Investigation (FBI). Zodra u uw vingerafdrukken en antecedentenonderzoek hebt voltooid, moet u in sommige staten een formele advertentie in de plaatselijke krant of een andere publicatie plaatsen en betalen. Het doel van het adverteren van uw naamswijziging is om uw schuldeisers en elke andere geïnteresseerde partij te informeren over uw intentie om uw naam te veranderen. In de meeste gevallen is de publicatie een formaliteit die niet interfereert met het proces van naamswijziging.

Ten slotte moet u een formele hoorzitting bijwonen ten overstaan van een rechter of magistraat. Tijdens de hoorzitting zal de rechter u vragen naar uw redenen om uw naam te wijzigen en zal hij u onder ede vragen te bevestigen dat u geen naamswijziging nastreeft om fraude te plegen of om een andere onwettige reden. Als de rechter tevreden is met uw verklaring, zal de rechtbank de naamswijziging goedkeuren.

Wat zijn de kosten?

De kosten van voornaam wijzigen voor een formeel verzoek tot naamswijziging variëren afhankelijk van waar u woont. Je moet schatten dat je zult besteden van $ 50 – $ 200 in te dienen van de wettelijke petitie, $ 50 – $ 100 voor vingerafdrukken en achtergrond controles, en $ 20 – $ 75 voor een advertentie. Als u niet kunt veroorloven het verzoekschrift indiening van kosten, kunt u de rechter vragen om het kwijt te schelden.

U kunt de rechtbank bellen waar u van plan bent uw verzoek in te dienen voor een gedetailleerde lijst van de stappen en kosten van het proces.

Hoe voer ik mijn naamswijziging door?

Of u uw naam nu alleen, door huwelijk of met een gerechtelijk bevel hebt veranderd, het meest kritieke deel van het bereiken van een naamswijziging is het anderen laten weten. Als u met een nieuwe baan begint, een nieuwe creditcard aanvraagt of naar school gaat, gebruik dan alleen uw nieuwe naam. Stel uzelf aan nieuwe vrienden en kennissen voor onder uw nieuwe naam.

U moet ook contact opnemen met personen en bedrijven die uw vorige naam en contactgegevens hebben, waaronder de volgende:

Staats- en federale overheidsinstanties. Een van de eerste stappen voor een naamswijziging is dat u naar uw staat en andere overheidsinstanties gaat om uw naam in hun registers te laten wijzigen. Mogelijk moet u bewijs overleggen van uw gerechtelijk bevel, huwelijksakte of echtscheidingsvonnis. In de meeste gevallen zijn de beste eerste stappen die u kunt nemen het verkrijgen van een nieuw rijbewijs van het Department of Motor Vehicles en een socialezekerheidskaart. Als u eenmaal een identiteitsbewijs met foto en een socialezekerheidskaart hebt, is het meestal gemakkelijker om uw naam bij andere instanties te wijzigen.

Uw familie en vrienden. We weten allemaal dat roddel in de familie snel rondgaat, dus een van de beste manieren om uw naamswijziging door te voeren is het aan uw familie en vrienden te vertellen. Zodra uw naaste vrienden en familie uw nieuwe naam accepteren, zal de rest meestal volgen.

Je werkgever. Misschien wilt u uw e-mailadres, visitekaartjes en andere identificatiegegevens op uw werk veranderen. Als dat zo is, zorg er dan voor dat je je supervisor of baas en de personeels- en salarisadministratie van je werkgever op de hoogte brengt.

Enkele van de belangrijke mensen of instellingen die u op de hoogte moet brengen, zijn

 • banken en andere financiële instellingen
 • vrienden en familie
 • werkgevers
 • scholen
 • artsen
 • postkantoor
 • Department of Motor Vehicles
 • sociale zekerheid
 • verzekeringsagentschappen
 • kiezersregistratie (meestal met uw rijbewijs)
 • nutsbedrijven
 • instanties die beroepsvergunningen afgeven (artsen, advocaten, enz.)
 • instanties voor overheidsbijstand, en
 • kredietkaart- of andere kredietinstellingen.

Of u uw naam nu zelf, door huwelijk of door een rechterlijke uitspraak hebt veranderd, het belangrijkste onderdeel van het doorvoeren van een naamswijziging is anderen hiervan op de hoogte stellen.